Ccig - Wrocław

Znajdziesz tutaj prawdziwe i rzetelne opinie o pracodawcach

Ccig - Wrocław

Postprzez Witek » 04 Maj 2010, 14:16

Tu możesz zostawić opinie o pracy. Proszę napisz jak długo pracowałeś,
co podobało Ci się w firmie, a może coś należałoby zmienić.
Podane opinie powinny być prawdziwe, rzetelne.
Witek
 


Re: Ccig - Wrocław

Postprzez xx » 09 Cze 2010, 05:50

Nikomu nie polecam- praca monotonna, zarobki niskie, presja dotyczaca ilosci zawieranych umow, naciski managerow na awieranie umow ,,po trupach" - czesto przymus klamstwa, badz jak kto woli zatajania prawdy i co najwazniejsze w momencie rezygnacji z pracy nie mozna sie doprosic o swoje zalegle pieniadze. Pracowalam 2 miesiace - dwa miesiace za duzo
xx
 

Re: Ccig - Wrocław

Postprzez no ja i juz. » 17 Wrz 2010, 19:19

CCIG. pracuje 5 miesiac. jaram sie ta firma, kocham ludzi pracujacych tam, amtosfere.
jest przyjemnie i luzno.. poznalam naprawde paru swietnych ludzi, wspolne imprezy po pracy itp ;)
płaca? 7/h na poczatek, jak trafisz na dobry projekt i jestes dobry zarobisz o wiele wiecej.
mi maksymalnie udalo sie 1900 zl. malo? nie sadze :)
jesli ktos uwaza ze ta praca jest monotonna, to nie sprawdza sie, bowiem czyta pewnie lub mowi codziennie, co rozmowa to samo. a to trzeba sie bawic! rozmawiac na lajcie z klientami, nie jak automatyczna sekretarka!
jest super, presja na zawieranie umow? to jest twoja kasa, wiec to zalezy tez w twoim interesie, z reszta sorry ale idziesz do pracy po to zeby sie obijac?
mam nadzieje ze popracuje jeszcze dluzej bo nie wiem jak uda mi sie pogodizc to z zajeciami ale naprawde goraco polecam. ale dla ludzi otwartych, chetnych do pracy anie zmulonych ktorzy przychodza zeby odbebnic godziny;/
no ja i juz.
 

Re: Ccig - Wrocław

Postprzez pracownik wrocław bema » 02 Paź 2010, 15:12

Podpisuję się pod postem wyżej rękami i nogami : > Również pracuje w ccig i jestem zadowolony w 100% . Przyjemna atmosfera i świetni ludzie. Nigdzie wcześniej nie znalazłem pracy, gdzie wychodziłbym sobie na fajke z kadrą menedżerską, a po pracy chodził z nimi na piwo. Zarobki to kwestia tego jak się przykładasz. Tak jak ktoś mądry napisał wyżej - trzeba po prostu entuzjazmu i energii. Przecież wasze umowy to wasza kasa! Trzeba się starać, kombinować, bawić się rozmową a nie przychodzić do pracy jak na ścięcie i spać na słuchawce przez kilka h. Firma oferuje szkolenia i możliwości awansu - wszystko zależy od was! Grafik w pracy bez problemu udało mi się dopasować do wolnego czasu, mimo że studiuję dziennie!

Polecam serdecznie dla ludzi młodych, energicznych, aktywnych; zdecydowanie odradzam osobom bez entuzjazmu i wyobraźni, kierujących się dewizą: 'czy sie stoi, czy sie leży, 2 tysiące sie należy'.

Pozdrawiam serdecznie.
pracownik wrocław bema
 

Re: Ccig - Wrocław

Postprzez Off » 11 Sty 2011, 23:44

to sa opinie chyba managerow, praca po calosci [...moderacja...], nudna, dla [...moderacja...], . Kobietą moze sie podobac...
Off
 

Re: Ccig - Wrocław

Postprzez lala » 28 Lut 2011, 18:20

Witam, ja w oddziale Wrocław na ul. Szewskiej pracuje już 3 miesiąc i powiem tak - NIE POLECAM!
Oczywiście na początku było super, świetnie, obiecywali kokosy itp. Pierwszy miesiąc miałam zapał do pracy, podpisywałam ok 5- 6 umów dwa razy w tyg, a standardowo tak 2-3 umowy, jednak często były tzw. zwroty, a więc umowy podpisana przeze mnie nie została odebrana przez zamawiającego i mi odpisywali od wypłaty.. oraz wiele innych powodów, dla których wcale nie dostawałam takiej kasy jakiej powinnam. Jezeli chodzi o luzna atmosfere,to taka oczywiscie jest, dopoki menedzer nie ma PRESJI, ktora oczywiscie odbija sie na pracownikach. Ja wlasnie ze wzgledu na to rezygnuje, poniewaz trafilam na malo profesjonalna menedzerke, ktora najpierw dawala nam, ze sie tak wyraze "luzy" (nie liczyla nam kar za przerwy, chodzila z nami na fajke, byla mila, moznabylo z nia porozmawiac itp) w momencie kiedy szefostwo na nia zaczelo naciskac zrobila sie poprostu nie do wytrzymania, ze skrajnosci w skrajnosc, czepia sie poprostu wszystkieeego! dotkiesz np. tel, rysujesz kwiatka itp wszystko zle, bardzo nieprofesjonalne zachowanie, poniewaz najpierw budowala z nami relacje na zasadzie kolezenskich, a pozniej robila cos innego w zwiazku z czym polowa mojego teamu sie zwalnia i to co ona do nas mowi nie jest traktowane na serio.
Jezeli chodzi o warunki pracy to:
1) stanowisko jest zawsze zakurzone az mi niedobrze czasami
2) w toalecie reczniki nigdy sie nie zwijaja i sa zawsze mokre! czesto nie ma mydla
3) bufet i kuchnia ok
4) sprzet - komputery nawet, nawet natomiast zawsze problem ze sluchawkami - jak sa popsute to nie ma na zmiane (zenada - zwlaszcza w firmie o takim charatkerze pracy)
5) grafik wcale nie jest dostosowany do potrzeb " masz byc w sobote i koniec", mimo iz wypadlo mi cos waznego i nie mialam jak

Zdecydowanie nie polecam, pracowalam tam 3 miesiace i o 3 za duzo. praca malo ambitna, polegajaca na wciskaniu kitu sposobami jakich nauczyli cie na szkoleniu.
lala
 

Re: Ccig - Wrocław

Postprzez Gość » 16 Maj 2011, 14:34

Tragedia...wyzysk ....pranie mózgu...
Gość
 

Re: Ccig - Wrocław

Postprzez koko » 07 Lis 2011, 17:04

Pracuję w tej firmie już 9 miesiąc. Z każdym dniem spada motywacja konsultanta. Różne czynniki składają się na, to. Przede wszystkim musimy mieć na uwadze MENAGERA on nie motywuje tylko demotywuje pracownika. Nagminnie jest stosowany mobbing. Jeśli nie wywiązujesz się z obowiązków masz naliczane kary. A co się dzieje, kiedy firma się nie wywiązuję? Nic;/ Kiedy planujesz mniej więcej ile zarobisz w danym miesiącu, to w przyszłym około 5 dnia dowiadujesz się, że stawka premiowa zostaje ucięta. Czyli stawiają przed faktem dokonanym. A my jako zwykli studenci nic nie możemy z tym zrobić. Chociaż jak przewiduję kodeks pracy, to pracownik musi zostać poinformowany o niekorzystnej stawce wynagrodzenia pisemnie odpowiednio wcześniej. W praktyce wygląda, to tak. Przychodzisz do pracy zaglądasz w pieniążka a tu o 1-2 zera mniej. A dlaczego? Bo tak!
My mamy śmieciową umowę bo jesteśmy studentami i można robić z nimi, co się chce. Firma wyznaję zasadę jak nie ten, to inny! Zawsze znajdą się frajerzy na których zarabiamy!!!!!!!!!!!!!
koko
 

Re: Ccig - Wrocław

Postprzez zlecenibiorca » 04 Sty 2012, 22:19

Drogi Studencie, Studentko,

kodeks pracy nie obowiązuje przy umowie zleceniu, jeśli jeszcze tego nie wiesz. Dlaczego? Bo to umowa cywilnoprawna, a więc wszelkie spory podlegają pod sąd cywilny,a nie pracy.

Chyba, ze uda CI się stwierdzić w sądzie stosunek pracy i przekształcić umowe sądownie.

Piszesz, że nic nie możecie... możecie, można złożyć pozew zbiorowy w 10 osób i do przodu;) No ale pewnie nie macie odwagi...
zlecenibiorca
 

Re: Ccig - KIELCE

Postprzez Jess » 25 Lut 2012, 18:27

Czemu nikt nie powie o kradzieży umów między osobami tam pracującymi ? Nie mówią że trzeba wpisywać w komunikacji orange.pl po czym wystarczy, że jakiś "uprzejmY" żerujący na Twoich umowach tam wejdzie i dopisze orange.pl - dzięki czemu nie masz umowy a kasa za nią leci w ręce tejże osoby tudzież złodzieja ;] a menadżer ? oni nie powiedzą kto zakosił Ci umowę - "dla bezpieczeństwa" tamtej osoby. Jesteś w czarnej d... bo zostajesz bez kasy. Także .. jak najbardziej nie polecam. Zatajanie prawdy która jest przydatna dla nowego pracownika to norma.
Jess
 

Następna

Wróć do Opinie o pracodawcach