Dozorbud - Legnica

Znajdziesz tutaj prawdziwe i rzetelne opinie o pracodawcach

Dozorbud - Legnica

Postprzez Iga12 » 05 Maj 2010, 07:14

Tu możesz zostawić opinie o pracy. Proszę napisz jak długo pracowałeś,
co podobało Ci się w firmie, a może coś należałoby zmienić.
Podane opinie powinny być prawdziwe, rzetelne.
Iga12
 


Re: Dozorbud - Legnica

Postprzez Legniczanie » 19 Sie 2010, 18:30

Uwierz nie chciał bys tam pracowac!!!!Wyzysk pracownika,a kadra swietnie sie bawi juz niedlugo znow impreza prawda kadrusy DGP!.Zdecydowanie odradzam kazdemu kto szuka pracy,lepiej pracowac na czarno niz w dozorbudzie ja pracuje tutaj stosunkowo niedlugo ale omamili mnie umowa o prace ja nawet nie pytam bo jak kolega z pracy zapytal to dyrektor p.Bidnyk rozesmial sie(ciagle tyko straty i straty(sraty taty)) wiec pozostaje tylko zwolnienie sie i szerzenie czarnego rynku pracy lub szukanie innej. Pozdrawiam Pracownikow i zycze duzo wytrwalosci i nerwow.
Legniczanie
 

Re: Dozorbud - Legnica

Postprzez JF » 03 Kwi 2011, 23:42

Racja to wszystko prawda złodziejska firma nie wywiązująca się z umów.Do tej pory od tej zgrai nie mogę odzyskać ryczałtu za samochód .Ale niech sie pani prezesa tak nie cieszy i tak spotkamy sie w sądzie.Złodziejska firma która wykorzystuje na maxa osoby z grupami patrząc na nich tylko jako na narzedzie.Praca na pełny etat czyli 8 godzin dziennie?? hehe dobre a kogo obchodzi ze zaczyna sie na etacie pracę o 6 rano a wraca 6 wieczorem.Olać i podpalić a ruiny tej dziadoskiej firmy potraktować spychaczem
JF
 

Re: Dozorbud - Legnica

Postprzez Pracowniczka dozorbudu z Gdańska » 23 Cze 2011, 19:06

Piękny Dozorbud, zatrudnia ludzi głupich, upośledzonych najlepiej bez nogi i ręki, z grupą niepełnosprawności. Nie ważne jak wykonuje swoją prace. ONI DOSTAJĄ ZA TO PIENIĄDZE OD PFRON-U.
Pracowniczka dozorbudu z Gdańska
 

Re: Dozorbud - Legnica

Postprzez Andi » 15 Gru 2011, 16:03

Nie wiem ale być może działają na zasadzie zatrudniania fikcyjnego. W moim przypadku dostałem nr tel do Gdańska gdzie zadzwoniłem i umówiłem się na spotkanie z przedstawicielem mającym pod sobą region warmińsko-mazurski, a właściwie Olsztyn. Spotkanie doszło do skutku - dostałem nawet dokumenty do wypełnienia i skierowanie na badania lekarskie. Praca miała być od 15 listopada 2011. Badania zrobiłem z wynikiem pozytywnym i wraz z dokumentami zostały przekazane 10 listopada po czym nieodpowiedzialny kierownik miał do mnie zadzwonić kiedy wchodzę w zmianę. czekałem tak przez miesiąc prawie i co zadzwoniłem to była odpowiedż ze nie wszystkie dokumenty są dobrze wypełnione i że ten "pan" ( nie mam szacunku dla kłamców i oszustów ) przyjedzie i wtedy powie kiedy do pracy i wypełnimy dokumenty. Nic nie wspominał że kasę za badania oddadzą czy też nie. Wreszcie mnie to zdenerwowało i zadzwoniłem stwierdzając że mam głęboko w d.... takie zatrudnienie i żądam zwrotu kasy za badania. Nic nie pomagało więc powiadomiłem urząd pracy. Tak samo sypały się kłamstwa aż przez dwa tygodnie. Jeszcze kasa nie została oddana ale dziś dzwonili z Dozorbudu grupy Gdanskiej że niby na konto przeleją. Zobaczymy ale jeśli nie to zostaje uzyskanie ich przez sąd. PRZESTRZEGAM WIĘC PRZED TĄ FIRMĄ BO FAKTYCZNIE ŻERUJĄ NA NIEPEŁNOSPRAWNYCH ILE WLEZIE A PRACUJE SIĘ MINIMUM 12 GODZIN DZIENNE I TO PRZEWAŻNIE NOCAMI.
Andi
 

Re: Dozorbud - Legnica

Postprzez EWCIK » 15 Lut 2012, 22:10

Z tego co mi wiadomo Dozorbud ochrania również w Chojnowie obiekty, lecz brak jest jakichkolwiek wypowiedzi na temat pracy ochrony w Dozorbudzie.Może ktoś pracujący na terenie Chojnowa ujawni rąbek tajemnicy czy ta Firma Pracy Chronionej jest godna polecenia czy lepiej nie podejmować pracy w Dozorbudzie .Z poprzednich wypowiedzi wynika,iż nie dają umowy- to jak pracować bez nawiązania stosunku pracy i przede wszystkim podpisania umowy o pracę. Ludzie przecież to stanowi i zapewnia nam kodeks pracy skoro nie dają umowy o pracę to nie można pracować na czarno,w końcu jeszcze musimy z własne pieniądze wybierać z Sądu w Legnicy zaświadczenie o niekaralności.Jeżeli ludzi przyjmują niepełnosprawnych to co myślą że im wszystko wolno - należy nam się pracować po 7 godz. na dobę .Uważam że nie są godni polecenia .
EWCIK
 

Re: Dozorbud - Legnica

Postprzez EWCIK » 15 Lut 2012, 22:13

Legniczanie napisał(a):
> Uwierz nie chciał bys tam pracowac!!!!Wyzysk pracownika,a kadra swietnie
> sie bawi juz niedlugo znow impreza prawda kadrusy DGP!.Zdecydowanie
> odradzam kazdemu kto szuka pracy,lepiej pracowac na czarno niz w
> dozorbudzie ja pracuje tutaj stosunkowo niedlugo ale omamili mnie umowa o
> prace ja nawet nie pytam bo jak kolega z pracy zapytal to dyrektor p.Bidnyk
> rozesmial sie(ciagle tyko straty i straty(sraty taty)) wiec pozostaje tylko
> zwolnienie sie i szerzenie czarnego rynku pracy lub szukanie innej.
> Pozdrawiam Pracownikow i zycze duzo wytrwalosci i nerwow.

Jak mam rozumieć omamili mnie umową-nie dali jej wogóle?
EWCIK
 

Re: Dozorbud - Legnica

Postprzez pracownik z krakowa » 17 Lis 2012, 14:47

Panowie... brońcie się przed tą firmą....wyzysk straszny... na potrzebnych 40 etatów pracuje nas 20 ... a zarobek - za 300 godzin w październiku ok 2 000,- , grafik służby robiony na kolanie codziennie... pracujemy po 8, 9 nocy pod rząd ....ostatnio jednego pracownika zabrali z podejrzeniem zawału... nie da się tak intensywnie pracować...ja w listopadzie pasuję... a jak ktoś chce pracować 300 godzin to życzę powodzenia
pracownik z krakowa
 

Re: Dozorbud - Legnica

Postprzez mania » 06 Cze 2013, 07:23

firma jest taka zla to dlaczego nikt jeszcze nie zglosil tego faktu do sadu pracy.Przeciez tak nie mozna wykorzystywac ludzi.
mania
 

Re: Dozorbud - Legnica

Postprzez zdisiu » 05 Lip 2013, 08:15

po jakim czasie dostaje się umowę o pracę w Dozorbud? pisałem na http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,601,0,0,4 ale nikt mi nie odpowiedział może tu wiecie? no i tam pisali że 1100 netto a tu wyczytałem że oko 2 więc jak to jest?
zdisiu
 

Następna

Wróć do Opinie o pracodawcach