Etos Diverse - Gdańsk

Znajdziesz tutaj prawdziwe i rzetelne opinie o pracodawcach

Etos Diverse - Gdańsk

Postprzez Gruba » 05 Maj 2010, 08:23

Tu możesz zostawić opinie o pracy. Proszę napisz jak długo pracowałeś,
co podobało Ci się w firmie, a może coś należałoby zmienić.
Podane opinie powinny być prawdziwe, rzetelne.
Gruba
 


Re: Etos Diverse - Gdańsk

Postprzez Kama » 06 Cze 2011, 23:58

Bardzo nie podobała mi się praca w Diverse. Pracownik, który wywiązywał się ze swoich obowiązków a nawet robił coś więcej dla firmy był tak samo traktowany jak taki, który bumelował tzn. miał na każdym kroku powtarzane że nie ma żadnego prawa, był straszony zwolnieniem i karami dyscyplinarnymi, ciągle dostawał ochrzan bo tak!
Najgorsze w tej firmie jest awansowanie osób na stanowiska kierownicze, które zupełnie nie mają do tego predyspozycji, podejścia do ludzi, potrafią jedynie świetnie mobbingować pracowników i wprowadzać chorą atmosferę pracy. Dzięki takim osobom większość pracowników zmienia podejście do firmy na bardzo negatywne!

W Diversie każdy pracownik to jednostka, która ma wyrabiać ponad 100% targetu i nikogo nie interesuje w jakich warunkach pracuje. Pensje są niskie jak na tak stresującą pracę: sprzedawca ok 1100zł natomiast kierownik ok 1500. Dochodzą do tego premie ale nie zawsze. Kwotę rozdziela kierownik i niestety często zabiera większość dla siebie, to już chyba stało się normą.

Firma przez ostatni czas miała problemy finansowe i wisiała z pensjami, obecnie otrzymali kapitał, niestety nie wiele już z niego zostało, skoro problemy zaczęły się sporadycznie znów pojawiać.

Nowi pracownicy dostają zazwyczaj najgorszą możliwą pracę - zniechęcenie na początek.

PRACA W DIVERSE TO STRATA CZASU, PONIEWAŻ NAWET WIELOLETNIE DOŚWIADCZENIE W TEJ FIRMIE NIE JEST CZĘSTO WYSTARCZAJĄCE ABY DOSTAĆ INNĄ SENSOWNĄ PRACĘ.
Kama
 

Re: Etos Diverse - Gdańsk

Postprzez Anonim » 14 Cze 2011, 22:04

Miałem przyjemność pracować dla firmy Etos S.A. przez nie zbyt długi czas ale wystarczający. Nie polecam tej pracy. Bardzo nie podobała mi się atmosfera jaką stwarzał kierownik regionalny. Zupełnie nieodpowiednia osoba na nieodpowiednim miejscu. Ciągły nacisk na wynik wynik wynik. Jak jest plan zrobiony to i tak jest za mało. Kasę dawali z opóźnieniami i mieli gdzieś że ludzie rachunki musieli płacić. Ogólnie nie polecam.
Anonim
 

Re: Etos Diverse - Gdańsk

Postprzez Abris Etos Siódemka » 26 Kwi 2012, 22:49

Etos centrala Gdańsk

Abris to fundusz stworzony w 2008 przez byłych partnerów Adventu i udziałowców Copernicusa ,
byłych sprzedawców samochodów (sic...) , nie ma w tym niz zdrożnego gdyby nie to, że ten fundusz
jako prawdziwie żerujący na portfelu swoich spółek zajmuje się wyłącznie wykupami lewarowanymi, wykorzystuje je
do dxwigni finansowych , robi transfer gotówki z jednych swoich spółek do innych -głównie pożyczkami, a dopiero gdy
zakońćzy planowane działania inżynieryjne to dopiero wówczas zwalnia Zarząd danej spółki , a już szczególnie jeśli
od samego początku jest lub był niesforny i nie kłaniał się w pas. Tak było w Etos S.A. (marka Diverse), gdzie Zarząd
i dyrektor finansowy przed chwilą wylecieli , tak ma też być z inną spółką z portfela czyli z Siódemka S.A.
(branża kurierska), gdzie Zarząd o mało nie wyleciał oponując przy dokonanej jednak emisji obligacji w 2011
(kolejny lewar) i gdzie ma wylecieć wkrótce (prospekcja rynku na nowy Zarząd już trwa od jakiegoś czasu). Najpierw
jednak jeszcze trzeba wyciągnąć kasę z Siódemki do Etosa (planowana była pożyczka, może coś się zmieniło),
prawdopodobnie dla zmyłki przy jednoczesnym "barterze" czyli doręczaniu przesyłek kurierskich przez Etos do Siódemki
choć akurat ten temat nie jest nowy bo poprzedni Zarząd Etosa go zablokował (oferta Siódemki była niekorzystna
cenowo) , ale nowy dopiero powołany Zarząd podpisze, choć z nieco lepszą ofertą cenową Siódemki ale pod
warunkiem wyciągnięcia kasy.
Abris Etos Siódemka
 
Posty: 0
Rejestracja: 03 Kwi 2012, 10:02

Re: Etos Diverse - Gdańsk

Postprzez jantol » 08 Lip 2013, 10:23

faktycznie się po zmieniało Arbis Etos Siódemka ma racje, na bieżąco o pracy tam można poczytać między innymi tutaj http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,30529 na pewno są wpisy po 2012 roku wiec świeże info mają Nie powiem te tutaj też były przydatne ;)
jantol
 

Re: Etos Diverse - Gdańsk

Postprzez DespresjaGwarantowana » 21 Sie 2014, 17:00

Nie polecam pracy w Etosie. Tak, jak wyzej - zerknijcie na podany link. Ta firma to gwarancja chamstwa, braku sprawiedliwosci i cwaniactwa. Ludzie wyzej postawieni nie maja kultury. Bardzo czesto o innych opowiada sie za ich plecami. Duza czesc pracownikow sekretnie nie moze sie doczekac zmiany pracy, choc nikt otwarcie i glosno sie nie przyzna. Etos wymaga od pracownika pelnego poswiecenia. Powoduje zachwianie balansu pomiedzy zyciem zawodowym, a zyciem prywatnym. Nieplatne nadgodziny to standard.


Ostatnio podbity przez Anonymous, 21 Sie 2014, 17:00
DespresjaGwarantowana
 


Wróć do Opinie o pracodawcach