In Temporis Sp. z o.o. - Lublin

Znajdziesz tutaj prawdziwe i rzetelne opinie o pracodawcach

In Temporis Sp. z o.o. - Lublin

Postprzez Kasiulek » 05 Maj 2010, 11:26

Tu możesz zostawić opinie o pracy. Proszę napisz jak długo pracowałeś,
co podobało Ci się w firmie, a może coś należałoby zmienić.
Podane opinie powinny być prawdziwe, rzetelne.
Kasiulek
 


Re: In Temporis Sp. z o.o. - Lublin

Postprzez Pracownik » 14 Sty 2011, 10:28

FIRMA MAŁO POWAŻNIE PODCHODZĄCA DO SWOICH PRACOWNIKÓW.
W OGŁOSZENIACH ORAZ W CZASIE ROZMÓW KWALIFIKACYJNYCH, PODCZAS DOBORU KANDYDATÓW PODAJE LAKONICZNA INFORMACJE NA TEMAT WYMAGANEGO DOŚWIADCZENIA.NIBY NIE JEST ONE WYMAGANE.
PODCZAS PRACY NATOMIAST JEST SIĘ OBSERWOWANY PRZEZ FRANCUSKIEGO PRZEDSTAWICIELA AGENCJI ORAZ STRASZONY ZWOLNIENIEM.
FIRMA DAJE TYLKO UMOWY AGENCYJNE NA CZAS JEDNEGO MIESIĄCA I NIGDY NIE JEST SIĘ PEWNYM,CZY W NASTĘPNYM MIESIĄCU MOŻNA PODJĄĆ PRACĘ.
W CZASIE PRACY NA JEDNYM STANOWISKU,GDY JUŻ FACH JEST W JAKIMŚ STOPNIU OPANOWANY,MOŻNA SIĘ SPODZIEWAĆ ZMIANY STANOWISKA I CAŁY SZANTAŻ ZACZYNA SIĘ OD NOWA.
MAŁO TEGO GDY SIĘ IDZIE DO INNEJ CIĘŻSZEJ PRACY,KTÓRA JEST MIMO WSZYSTKO LEPIEJ PŁATNA,PENSJĘ LICZĄ ZE STAREGO ETATU.
PONADTO PANI,KTÓRA JEST ODPOWIEDZIALNA ZA ZATRUDNIENIE PRACOWNIKÓW ROBI ŁASKĘ,JEŻELI ODBIERZE TELEFON.
MAŁO TEGO NA TELEFONY I WIADOMOŚCI NA OGÓŁ NIE ODPOWIADA.
PIENIĄDZE ZA WYPŁATY NIGDY NIE SĄ WYPŁACANE W TERMINIE.
JEDYNYM PLUSEM JEST BEZPŁATNE ZAKWATEROWANIE.
DOJAZDY DO MIEJSCA PRACY SĄ TYLKO W INTERESIE PRACOWNIKÓW.
NIKT ICH NIE ZWRACA.
SĄ DUŻE PROBLEMY Z URLOPEM.
OSOBY JEŚLI JUŻ NA NIEGO POJADĄ MUSZĄ SIĘ REJESTROWAĆ W BIURZE PRACY I WRACAJĄ PO MIESIĄCU.
OSTATNIO FIRMA ZMIENIŁA NAZWĘ,LECZ OSOBY KTÓRE NIĄ KIERUJĄ POZOSTAJĄ TE SAME
Pracownik
 

Re: In Temporis Sp. z o.o. - Lublin

Postprzez Wito » 22 Gru 2011, 09:07

Firma obiecuje złote góry przed wyjazdem żeby tylko Ciebie sprzedać za granice ... potem totalnie ma Was w d...e , zmieniają sobie warunki pracy bez Twojej wiedzy , nie wypłacają pieniędzy na czas/co za dzwonisz do firmy to przelew już zrobiony dzisiaj / i tak codziennie ...stawka godzinowa która jest podana w umowie nijak się potem ma do naliczanej bo okazuje się że z tej stawki robią sobie wszelkie opłaty Zusy ubezpieczenie a przelicznik z euro na złoty jest lichwiarski tak że z obiecanych 11 eu na ręke de facto ochłap 7 eu jest dla Ciebie . Za wszystko ty płacisz /dojazdy z polski i do pracy, wyżywienie , ubrania robocze / po wypłacie jak podliczysz twój rzeczywisty zarobek jak wyjdziesz na 3000 zł to jest max ... fachowiec to zarobi w Polsce mieszkając z rodziną ... dlatego ja podziękowałem za współprace .. a kolejni niech płaca frycowe marząc o złotym runie i obiecanym 10 000 zł na czysto miesiecznie ...
Wito
 

Re: In Temporis Sp. z o.o. - Lublin

Postprzez Justyna » 25 Sty 2012, 12:16

Pracowałam w Firmie In Temporis kilka miesięcy. Uważam, że to rzetelna Firma z bardzo pozytywnym podejściem do pracowników. Jak w każdej Firmie ludzie bywają różni i czasami zdarza się, że coś lub ktoś nie spełni naszych oczekiwań, ale biorąc pod uwagę kilka agencji, z którymi miałam okazję współpracować, jestem zadowolona z obsługi Biura (nie byłam zatrudniana przez centralę firmy, lecz jedno z biur). Pracowników agencji wspominam jako uśmiechniętych, życzliwych i pomocnych, a wszystkie problemy były od razu rozwiązywane. Polecam współpracę z tą firmą.Pozdrawiam
Justyna
 

Re: In Temporis Sp. z o.o. - Lublin

Postprzez kika » 14 Maj 2013, 13:59

Firma kompletnie nie odpowiedzialna, wysyła pracowników za granice, a tam po godzinie pracy ich zwalniają, z tego co słyszałam zrobili taki numer kilka ekipom po kilkanascie osób i teraz martw się sam powrotem do domu ponad 2000 km. a już nie wspominając o pieniądzach jakie już stracili aby dojechać do Francji.
Nie polecam nikomu.Taka firma istniejąca na rynku pracy tylke lat, wysyłając pracowników do pracy powinna być dobrze zorientowana do jakiej firmy kieruje polaków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sprawa tylko i wyłącznie nadaje się do sądy pracy!!!!!!!!!!!!!!!!
kika
 

Re: In Temporis Sp. z o.o. - Lublin

Postprzez kj » 14 Lip 2013, 22:45

Jak widać firma ma zróżnicowane opinie, sam nie wiem co robić, aplikować, czy nie.. Na gowork http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,4877 podobnie, raz negatyw, raz pozytyw.
kj
 

Re: In Temporis Sp. z o.o. - Lublin

Postprzez Ja im nie daruję nawet grosza » 10 Wrz 2013, 17:32

nie otrzymałem wynagrodzenia na czas i tyle w temacie. Żenada, takie firmy nie mają prawa bytu w tym kraju. Nie popuszczę im ani grosza z odsetek a i o odszkodowanie wystąpię. Po południu kontaktu nie ma więc i sprawy nie ma jak załatwić.
Ja im nie daruję nawet grosza
 

Re: In Temporis Sp. z o.o. - Lublin

Postprzez PRZESTRZEGAM! » 26 Sty 2014, 00:36

Firma traktuje ludzi jak śmieci. Super miejsce jak chcecie się nabawić grzybicy - do pracy w id logistic ja i dwóch kolegów dostaliśmy śmierdzące buty, wypastowane i w nowym pudełku, udające nowe... UZYWANE BUTY!!! Co na to PIP???????????????
A wypłaty tez czesto po terminie...
Ktoś tu dał link do goworka - tam usuwają negatywne opinie...
PRZESTRZEGAM!
 

Re: In Temporis Sp. z o.o. - Lublin

Postprzez Mir0sław » 16 Cze 2016, 17:46

Panowie jak możecie wystrzegajcie się tej firmy.Miałem kiedyś własną działalność i pracowałem u Belga wszystko dobrze funkcjonowało ale po jakimś czasie szef chcąc polepszyć nam warunki znalazł firmę intemporis z Lublina ostrzegaliśmy go przed tą firmą i podatkach,pani Marta...z intemporisu twierdziła że nie ma żadnych podatków.... oni tak zamydlili mu oczy że postawił na swoim.Po półtora roku dostałem rozliczenie za 2014rok z belgi za podatek i to za pół roku 2135e.do zapłaty a został jeszcze cały 2015 rok który przepracowałem. Pani Marta stwierdziła że firmę blokują przepisy przed płaceniem podatku w Belgii....totalna kpina a w Polsce też ich blokują przepisy?????? Nastepna sprawa szef płacił im euro za naszą pracę a oni wymieniali walutę na zł. i płacili nam w złotych bo też ich coś blokowało...w innej firmie Jobplus płacił w tej walucie jaką otrzymywał od pracodawcy....jeżeli wasz cel to tylko zarobić na papierosy to idzcie do intemporisu....teraz pracuję w Belgii ale na zdrowych warunkach odprowadzają podatki mam zasiłek na dziecko,chorobowe i wszystkie prawa jakie posiada obywatel Belgii.Panowie przemyślcie sobie decyzję zanim skieruje ona was w drzwi tej zakłamanej i wyzyskującej firmy.Opisałbym wam mój pobyt we franci ale aż wstydzę się o tym pisać że dałem się tak wy...dy...mac za przeproszeniem.Pozdrawiam
Mir0sław
 

Re: In Temporis Sp. z o.o. - Lublin

Postprzez Miroslaw » 16 Cze 2016, 17:49

Witam ponownie.Miałem nie pisać o tej Francji ale to dla wiedzy i dobra tych co chcą zatrudnić się przez tą firmę Intemporis.Zadzwoniła do mnie Pani Marta że ma pracę w Belgi na ogrodzenia ale najpierw muszę pojechać do Francji na cieślę szalunkowego a po paru dniach przerzucą nas do Belgii.Ok.stawka 10,40 plus premia co miesiąc plus premia po zakonczeniu budowy plus premia na koniec roku wychodzi tak ok.7500zł.+ soboty i jakieś nadgodiny...myślę sobie super,na przetrwanie niezły grosik...pojechałem z bratem do Francji....okazałosię że żadnych sobót nie pracujemy i nadgodzin też nie robimy a to tam na miejscu ważne bo nie ma za co życ nocleg tydzień w jednej miejscowości ,po tygodniu musieliśmy zbierać się i przeprowadzać do drugiej kwatery.dostaliśmy umowy na których zamiast 10,40 było 10,18 to nie dużo ale na tylu godzinach to pare stówek mniej...paliwo na dojazd do pracy sami tankowaliśmy a dziennie to ponad 70km.zadzwoniłem do Pani Marty która na koniec rozmowy stwierdziła radzcie sobie panowie...super inaczej wygląda rozmowa zanim się zatrudnisz a inaczej jak już złapią dojną krowe...no i na koniec moja wypłata po zakonczeniu pracy to zn.dwóch tygodniach bo już dłużej nie zdzierżliśmy tego fałszerstwa otrzymaliśmy wynagrodzenie 3000zł i to po półtora miesiącach...Jak dzwoniliśmy o wypłatę to nikt nic nie wiedział wiedziała tylko pani kierownik tylko problem w tym że nikt nie wiedział gdzie ona jest...porwali kobite kosmici...Uważajcie na panią Martę fajna laska ale jak mówi dzień dobry to już oszukuje...ludzie z daleka od tego fajansu pracujemy teraz w Belgi mamy płacone za kilometry mamy dowody belgijskie firma daje samochód na dojazd jak ktoś nie ma lub skutery...zupełnie inny świat.Nawet za przyjazd tu do pracy płacą 125e na osobę to firma która dba o pracownika a nie żeruje na nim.
Miroslaw
 


Wróć do Opinie o pracodawcach