ISSP - Wrocław

Znajdziesz tutaj prawdziwe i rzetelne opinie o pracodawcach

Re: ISSP - Wrocław

Postprzez opinia DHLNauen » 24 Wrz 2016, 13:20

Mieszane uczucia co do tego pośrednika. Moja opinia odnosi się do pracy w DHL w Nauen, opisanej jako załadunek i rozładunek paczek od 0,1kg do 31,5kg (w teorii, bo w rzeczywistości niektóre paczki były sporo cięższe).
Pierwsza rzecz: pośrednik nie był doinformowany, że ubranie robocze nie jest konieczne, koszt stroju to 55 euro z czego potrzebne były jedynie buty tj. koszt 20 euro, reszta ubrań była zbędna gdyż i tak każdy ubierał swoje rzeczy (chociażby ze względu na wysoką temperaturą panującą w fabryce - lipiec/sierpień)
Po drugie miałam problem z wybraniem zaliczki. Nie poinformowano mnie, że po złożeniu wypowiedzenia nie przysługuje mi zaliczka i nie mogę jej pobrać.
Pracownik biura nie zdaje sobie sprawy z tego jak wygląda praca. Gdy miałam obawy co do wagi paczek, pytając o pomoc przy ich przenoszeniu itp, pracownik biura zapewniał iż nie będzie takich sytuacji aby kobieta męczyła się sama z tak ciężkimi paczkami, w rzeczywistości okazało się być inaczej. Bez względu na płeć, każdy wykonywał taką samą pracę a paczki po 20 kg i więcej leciały non stop.
Pozytywnym aspektem tego pośrednika jest wypłata adekwatna do przepracowanych godzin, wszystko się zgadza, a gdy nawet pojawił się błąd, po mailu z mojej strony został on naprawiony tj. kwota została wyrównana przy kolejnej wypłacie. Pokoje (w Velten, 30km od miejsca pracy) spełniały moje oczekiwania, wszystko było w porządku i tak jak nam zagwarantowano tj. pokój 2 osoby z łazienką, wifi, różnicą było brak wspólnej kuchni, a jedynie obecność w pokoju lodówki i palnika elektrycznego.
Koordynator w porządku, pomagał w razie problemów oraz znał sytuację w pracy, jako że również z nami pracował.
opinia DHLNauen
 


Re: ISSP - Wrocław

Postprzez Ten Co był i widział » 20 Lis 2016, 13:13

Firma LPS to jest jakies wielkie nieporozumienie, nawet prosto w oczy czlowiekowi beda wciskac kit po to abys podpisal umowe, jestes liczony jako sztuka.
Jak juz podpiszesz umowe to maja Cie gdzies.
Koordynator jest niekompetentny i nie potrafi wywiazac sie ze swoich zadan, nie licz na jego pomoc bo Ci powie"nie mam czasu', 'nie teraz','zmeczony jestem' itp.
Jesli nie wezmiesz wiecej pieniedzy to zostaniesz tam 'uwieziony' jak w obozie
Na hali jestes ponizany przez niemcow i slyszysz tylko schnella i arbejt
zarobki nie sa odpowiednie do wykonywanych zadan
zarobek max 800e z nockami !
W mieszkaniu syf brod kila i mogiła. Materace obszczane, 1 lodowka na 7 osob i te 7 osob upchane na 30 m
Do pracy przyjezdzaja kryminalisci i nozownicy a ludzie mdleja przed brama firmy

ODRADZAM WSZYSTKIM !!!
Ten Co był i widział
 

Re: ISSP - Wrocław

Postprzez xxx » 21 Lis 2016, 20:34

Cała prawda o bandzie oszustow, sprawdz to zanim sie zdecydujesz na jaka kolwiek wspólprace z ta firma : http://www.radiowroclaw.pl/articles/view/26841/Obozy-pracy-w-Niemczech
xxx
 

Re: ISSP - Wrocław

Postprzez Mirkooo » 07 Gru 2016, 19:57

UWAGA _ UWAGA _ UWAGA
Poczytajcie prawdę - http://www.radiowroclaw.pl/articles/view/26841/Obozy-pracy-w-Niemczech
Mirkooo
 

Re: ISSP - Wrocław

Postprzez Mirkooo » 07 Gru 2016, 19:59

Pobierają składki na ubezpieczenie zdrowotne i ... nigdy was nie ubezpieczają.
Jakby ubezpieczali to dostalibyście plastikowe karty z waszym zdjęciem.
Dostaliście ???? NIE ????
Mirkooo
 

ISSP - Wrocław

Postprzez Mateusz » 12 Gru 2016, 13:56

Witam, na wstępie zaznaczę abyście nie zniechęcali się moim długim wywodem, bo może się okazać, że uchroni on Was przed niepotrzebnym stresem i kłopotami z firmą ISSP Sp. z o.o. lub jej niemieckim poplecznikiem odpowiedzialnym za umowę o pracę na niemieckich warunkach tj. LPS GmbH. Na projekt DHL wyjechało osiem osób, z których siedem zrezygnowało na przestrzeni pierwszego tygodnia i bynajmniej nie z powodu samej pracy, która choć była ciężka fizycznie (dźwiganie paczek kurierskich do 31,5 kg) to wszystkim zgodnie odpowiadała. W końcu wiedzieliśmy na co się piszemy. Przede wszystkim chodzi o świadome wprowadzanie w błąd pracowników przez agencję. Informacje, które przed wyjazdem były udzielane telefonicznie oraz w biurze przed podpisywaniem umowy w kilku kluczowych kwestiach nie zgadzały się z rzeczywistością zastaną na miejscu. Po pierwsze, najważniejsze, umowa została podpisana na rok. Jednak tyle samo miał trwać projekt na który zostaliśmy wysłani, natomiast po przyjeździe do punktu docelowego koordynator (notabene pod wpływem alkoholu) oznajmił nam, że projekt kończy się po największej nawałnicy świątecznej w połowie stycznia! Pierwszy dzień w pracy był darmowy o czym wiedzieliśmy. W jego trakcie przewidziano BHP i szkolenie STANOWISKOWE, a nie normalną pracę jak w każdy inny dzień. Oczywiście wypracowane przez nas godziny (jest po nas ślad w postaci odbicia się kartą magnetyczną przed wejściem i wyjściem z magazynu) DHL (nie mający o niczym pojęcia w tej kwestii) najprawdopodobniej wypłaci firmie LPS GmbH, która oczywiście nie uwzględni tego w naszej wypłacie. Dojazd do miejsca pracy wynosił dokładnie 73 km w jedną stronę, gdzie mi osobiście mówiono o ok. 30 km zaś innym o ok. 50 km. Spora różnica. Następnie brak dostępu do Internetu, gdzie obiecywano możliwość podłączenia za 8€ miesięcznie. Poza tym bardzo sprytnie podczas spotkania dają kandydatowi do zapoznania się wzór przyszłej umowy, a gdy nie ma żadnych zastrzeżeń zostaje po kilkudziesięciu minutach stworzona twoja własna umowa, którą automatycznie podpisujesz, no bo przecież wzór już przeczytałeś. Wszyscy bez wyjątków dają się na to nabrać, a chyba nie muszę dodawać, że ostatecznie wzór umowy i sama umowa w kilku punktach są sprzeczne ze sobą oczywiście na niekorzyść pracownika. Najzabawniejszy jest okres wypowiedzenia, który z firmą LPS GmbH przez pierwsze cztery tygodnie wynosi dwa dni robocze, z tym że wypowiedzenie z polską agencją ISSP Sp. z o.o. wynosi 30 dni. Co to oznacza? De facto, aby uniknąć kary (500 zł + brak zwrotu kaucji za ubranie 55€) trzeba np. po przyjeździe do Niemiec złożyć wypowiedzenie z agencją ISSP Sp. z o.o., przepracować okrągły miesiąc, w międzyczasie składając wypowiedzenie z LPS GmbH i dopiero zakończyć z nimi "owocną" współpracę. Na odchodne przed owymi terminami podziękują Tobie groźbami windykacyjnymi. Z pozytywów należy odnotować mieszkanie, które odzwierciedlało to co pokazano nam na zdjęciach w biurze. Co prawda uciążliwe było korzystanie z jednej lodówki czy łazienki na tyle osób, jednak to w porównaniu z innymi problemami wydawało się błahostką. Co do wypłaty, pierwszą zobaczymy dopiero 20 grudnia, więc gdyby coś nie zgadzało się wtedy uzupełnię swój wpis. Przez kilka lat wyjazdów za granicę przez różne agencje pośrednictwa pracy nigdy nie spotkałem takiego cyrku. Nie napisałem tego po złości, lecz po to aby ostrzec kolejne nieświadome osoby przed zwyczajnymi oszustami żerującymi na własnych rodakach. Na potwierdzenie tych słów mogę udostępnić wszystkie dokumenty tj. umowę o pracę z LPS GmbH w języku niemieckim oraz polskim, umowę pośrednictwa pracy z ISSP Sp. z o.o. wraz z załącznikami czy informatorem. Łącznie 25 stron. Wystarczy, że podacie swojego e-maila. Cała sprawa zakończy się na drodze sądowej przez łamanie przez pracodawcę kodeksu pracy. Pozdrawiam!
Mateusz
 

Re: ISSP - Wrocław

Postprzez jas » 16 Sty 2017, 11:31

ten link co dodajecie to do całkiem jakies innej pracy z innej firmy,
ja pracuje na dhl koln juz długo, nowe osoby dojeżdżają zawsze w weekend, koordynator ma chyba prawo czasami się wyluzować?
Praca spoko, wypłata na czas, wszystko opisane w przewodniku, ja nie wiem do czego ten artykuł się ma odnosić, bo według mnie w biurze wyczerpująco na temat wszystkiego powiedziano. Włącznie z tym, że umowa jest na rok, a różnie może być na miejscu, bo niewiadomo czy dobrze będziesz pracował, czy Klient nagle nie zredukuje itp. Firma jak jest redukcja przedstawia Ci oferte przeniesienia na inny projekt. W każdej firmie tak jest. Jak Agencja ma Ci zagwarantować pracę w danym miejscu na stałe??? Sprawdź się i dostań kontrakt, bo tak to nigdy nie będziesz miał pewności, po to zamawiają przez Agencję, bo sami nie wiedzą ile osób w danym czasie będzie potrzeba. Ja przez ta firmę pracuje juz na przedłuzeniu półrocznym pierwszej umowy. I nie znam drugiej takiej, która dowiezie Cię za darmo na miejsce, da busa do pracy i nie oszuka na wypłatach. Tyle na ten temat, widać gościu, że nie jeździłeś nigdy i nie znasz reali
jas
 

Re: ISSP - Wrocław

Postprzez Michał » 02 Mar 2017, 23:15

Firma 14 lat jest na rynku, myślisz że mają coś z umowami. To po co podpisales? Jestem pewny, że firma z takim stażem ma wszystko prawniczo sprawdzone. Zwłaszcza że umowa o pracę niemiecka jest w każdej firmie w ten sposób zatrudniającej taka sama, bo taka tam odgórnie funkcjonuje z worka miałem identyczną. Ta druga to agencyjna umowa, nie ma tam kar tylko jak się nie wywiaxesz to zwracasz koszty za rekrutację i dowóz do Niemiec. Nie dziwię się, że mają takie zabezpieczenie, jak widzę co tu niektórzy wyrabiają. Przykłady piątku gostek miał 1,3?promila w pracy. Ludzie po co jedziecie??? Pić??? Kraść??? A ten co chce przesyłać umowy to prędzej Ty z tego tytułu będziesz miał problem niż firma. Polecam, pracuje trzeci miesiąc i na prawdę nie ma czego się czepic
Michał
 

Re: ISSP - Wrocław

Postprzez oszukani » 15 Maj 2017, 12:07

Witam wszystkich czy ktoś dostal kare pieniezna za wcześniejsze zjechanie do polski za nie poinforamowanie roznego rodzaju informacji przed wyjazdem.Zostalismy obciążeni kara 500 zl,nie bylosmy informowani o nagłym podpisaniu umow której zekomo nie możemy opuscic kraju to jakiś obled tak tego nie zostawimy ,.piszcie nie bojcie się ...
oszukani
 

Re: ISSP - Wrocław

Postprzez Przemek. » 18 Lip 2017, 20:14

Moja współpraca z Firmą ISSP Wrocław to same pozytywy, Firma zatrudnia profesjonalistów - zarówno w biurze we Wrocławiu oraz na wyjazdach zagranicznych. Mieliśmy zapewniony hotel w Hannoverze, z czystymi pokojami z łazienką, codziennie były wymieniane ręczniki, pomimo iż nie mieliśmy wykupionych śniadań, właściciel hotelu pozwalał korzystać z aneksu kuchennego - kawa lub herbata była robiona bez problemu. W hallu hotelu - stała lodówka z zimnymi napojami i wodą mineralną - też można było się częstować. Pod względem organizacyjnym bez zarzutu - a pracować ciężko trzeba dzisiaj wszędzie, bez względu na firmę. Przemek.
Przemek.
 

PoprzedniaNastępna

Wróć do Opinie o pracodawcach