ISSP - Wrocław

Znajdziesz tutaj prawdziwe i rzetelne opinie o pracodawcach

ISSP - Wrocław

Postprzez Konik » 05 Maj 2010, 11:46

Tu możesz zostawić opinie o pracy. Proszę napisz jak długo pracowałeś,
co podobało Ci się w firmie, a może coś należałoby zmienić.
Podane opinie powinny być prawdziwe, rzetelne.
Konik
 


Re: ISSP - Wrocław

Postprzez zzzuzzzia » 24 Lut 2011, 15:23

Nie polecam. To poniżanie samego siebie za 7,5pln brutto. Nie chodzi o to, że praca jest jakaś specialnie ciężka (chociaż zdarza się, że dziewczyny mają liczyć soki czy napoje, albo cięższe rzeczy na magazynie). Głównym problemem są niektórzy koordynatorzy np. (jeśli chodzi o Śląsk): <<-- moderacja -->> <<-- moderacja -->> jest to jak pomiatają ludzmi i wyrzucają ich za byle przewinienia typu zapomnienie policzenia półki, czy błędy w ilości produktów. Niestety chcąc zarobić coś dzięki issp trzeba brać wszystkie inwentaryzacje jak lecą (bo płaca marna) co za tym idzie ludzie przemęczeni i to narmalne, że popełnia się błędy. Co potem taka osoba bedąca na inwentaryzacji wyjazdowej, ma po takim wypisaniu zrobić? Czekać 4-6 godzin aż podjedzie pierwszy bus? To skandaliczne.

Poza tym zdarzało się, że chociaż ktoś był na liście zostawał odsyłany do domu, bo nie było miejsca w autobusie (co mają zrobić osoby, które musiały dojechać do KAtowic/Oświęcimia w takiej sytacji? nie mogli ich poinformować telefoniczenie?) Issp ma straszny burdel w papierach i w kwestii spraw organizacyjnych. Takie są moje odczucia względem inwentaryzacji na Śląsku.
zzzuzzzia
 

Re: ISSP - Wrocław

Postprzez Polka » 03 Lis 2011, 21:46

Beznadziejna firma i mają burdel, a pracowników traktują jak zera. Zapominają zadzwonić, że zmieniła się godzina odjazdu. I wypłacają za mało pieniędzy. <<-- moderacja -->>
Polka
 

Re: ISSP - Wrocław

Postprzez asicekk » 25 Lip 2012, 10:24

Niezrażona złymi opiniami w internecie (ludzie piszą różne rzeczy) postanowiłam odpowiedzieć na ogłoszenie i podpisać umowę na inwentaryzacje. Wybrałam się we wskazane miejsce, pan przeszkolił nas z obsługi skanerów i dał do podpisania umowę. Już w tym momencie powinno mi się zapalić czerwone światełko - umowa jest sformułowana bardzo niekorzystnie dla pracowników: bardzo dużo kar i bardzo wysokie kary, możliwość obniżenia zapłaty za błędy, itp. Ale tak czy siak, umowę podpisałam. Następnie pan przedstawił nam wykaz szkoleń na następny miesiąc i kazał wybrać terminy. Jak wiadomo, cały miesiąc wprzód jest ciężko zaplanować, więc zapisałam się na wszystkie inwentaryzacje i stwierdziłam, że w razie czego zrezygnuję. Rezygnacje w tej firmie można składać 10 dni roboczych przed terminem inwentaryzacji. Raz wysłałam 9 dni roboczych przed i nie została ona uznana i, chcąc nie chcąc, skróciłam pobyt w górach i przyjechałam do Wrocławia (za nie dotarcie do pracy jest aż 200 zł kary). O wyznaczonej godzinie wyjechaliśmy autokarem do Wałbrzycha. Osoby, które nas nadzorowały oceniam negatywnie (choć zdarzały się wyjątki). Byli opryskliwi, w dodatku nie zwracali uwagi na to, czy produkty są ciężkie i zdarzało się, że drobna dziewczyna pracowała (sama!) przy 5-kilowych proszkach do prania, a chłopak obok przy papierach toaletowych. Po skończeniu pracy wpisałam się na listę wyjścia i udałam się do autobusu. Jednak na jego odjazd czekałam ponad godzinę (za którą oczywiście nie ma zapłaty). Do domu wróciłam więc późno i miałam mało czasu na sen, a następnego dnia kolejna inwentaryzacja. Gdy dotarłam do autokaru - niespodzianka, nie ma mnie na liście. Pan dopisał mnie więc długopisem. Jednak po jakimś czasie okazało się, że przyszło więcej osób niż jest miejsc w autokarze, więc ów pan podszedł do mnie, mówiąc: "Pani wychodzi" (pierwszeństwo mają osoby, które są na liście). Uparłam się, że nie wyjdę, odjechaliśmy więc, zostawiając jakieś 10 osób przygotowanych do pracy na przystanku. Plusem jest to, że wypłatę za pracę dostałam terminowo i tyle, co powinnam. Jednak nie każdy miał tyle szczęścia - moja koleżanka nie dostała wypłaty i wezwali ją do zapłacenia kary za niestawienie się na inwentaryzację (za dzień w którym de facto żadnego wyjazdu nie było). Nie pomogły telefony, musiała się stawić osobiście i sprawę tą wyjaśnić - na szczęście udało się. Podsumowując - ZDECYDOWANIE NIE POLECAM. Pozdrawiam :)
asicekk
 

Re: ISSP - Wrocław

Postprzez zzz » 25 Sie 2012, 20:23

wyjezdam z tej firmy do pracy w niemczech narazie moge napisac ze podpisywanie umow odbywalo sie na korytarzach lub na stolikach przed winda,samo to mowi ze firma jest smiechu warta
zzz
 

ISSP - Wrocław

Postprzez jas » 07 Lis 2012, 19:23

jeśli ktokolwiek planuje nawiązac współprace z tą firmą to stanowczo odradzam.nie wiem dlaczego ta firma funkcjonuje jeszcze na rynku.personel nie zorganizowany nie potrafią odpowiedzieć petentowi na podstawowe pytania.ogólne niezorganizowanie i bałagan.firma nie podchodzi powaznie do problemu znalezienia pracy dla osób ,które na prawde jej podrzebuja ida na ilość a nie na jakość.brak profesjonalizmu i przedmiotowe traktowanie ludzi.
jas
 

Re: ISSP - Wrocław

Postprzez ana » 11 Gru 2012, 16:51

witam ja podpisalam z nimi umowe takze byłam na szkoleniu i co z tego wyszło ani razu nie pojechalam nie odbierali telefonów ani nie odpisywali na meile poprostu oszusci i tyle wiecej nie mam nic do powiedzenia i jak tu zaufac polskim pracodawcom masakra totalna porażka
ana
 

Re: ISSP - Wrocław

Postprzez nina » 14 Gru 2012, 15:44

spotkania i składane na nich obietnice okazały się mrzonką, którą szybko zweryfikowała rzeczywistość. Praca po 12-13 h przy inwentaryzacjach (umowa nie uwzględnia nadgodzin więc poniekąd praca za miskę ryżu). Nie polecam. Nierzetelna firma. Co do wpłat na konto to dopiero się okaże. Nie polecam !
nina
 

Re: ISSP - Wrocław

Postprzez filip » 14 Lip 2013, 22:57

No nie przesadzajcie, może to i ciężka praca, ale nie ma co tak narzekać, bo jakimś cudem np. na http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,3027 ludzie potrafią byc tez zadowoleni.
filip
 

Re: ISSP - Wrocław

Postprzez porazka » 01 Lut 2014, 15:57

Firma ISSP ? moim zdaniem jedna wielka porazka... zachecaja ludzi dobrymi stawkami za godzine, u nas bylo 12zł/h brutto, wszystko bylo by dobrze,gdyby nie fakt ich karnych minusow,odejmuja godzine pracy za kazdy blad,zupelnie tego nie rozumiem, po co w takim razie sa osoby sprawdzajace? po to,aby poprawiac bledy??? zreszta moze w tym maja racje... pracowalem w grudniu i sprawdzalem jedna dziewczyne i miala kilka bledow co prawda, a poszedlem kilka polek dalej i znalazlem wlasnie kilka produktow brakujacych na jej strefie,nie wiem czy to zlosliwosc kolezanek czy moze tych pracownikow,nie mam pojecia. poza tym nastepna rzecz ktora mi sie nie podobala to wszystkie kurtki ,torebki na jednej kupie w wozkach , bez sensu,najwazniejszy ich problem to nieuprzejmosc ,pokazywanie swojej wyzszosci i traktowanie ludzi doslownie jak psow... widzialem dokladnie ,ze chlopak ,ktory tam pracowal byl odemnie starszy o kilka lat,a odzywal sie do mnie jak do kolegi,bez szacunku... tak samo pani,ktora kazdego kto szukal skanerow pustych mowila z drwina "co? nie umiesz czytac ze zrozumieniem?" traktowanie ludzi jakz marginesu spolecznego,a siebie uwazanie za kogos waznego,nawet o nic nie mozna sie zapytac ,bo traktuja ciebie jak glupka i jakiegos malo inteligentnego^^ oferuja dobra stawke godzinowa,a wystarczy poczytac umowe ile kasy odejmuja ci od wyplaty ... no i plus karne minusy i wychodzi ci całe g.wno za prace^^ za dojazd nie placa,porazka jednym slowem nie polecam.
porazka
 

Następna

Wróć do Opinie o pracodawcach