T&S Group - Opole

Znajdziesz tutaj prawdziwe i rzetelne opinie o pracodawcach

Re: T&S Group - Opole

Postprzez Roro » 18 Kwi 2013, 00:22

Co, masz na myśli że jest gorze, możesz strescic, jak to teraz wyglada
Roro

Postprzez przyszły pracownik T&S » 06 Maj 2013, 10:02

Witam.
Zamierzam wyjechać z Firmą T&S z Opola do Holandii.
Posiadam numer Sofii, pracowałem jako pomywacz w kuchni w Amsterdamie.
Co do ludzi na firum i ich wypowiedzi:
1.ciężka praca nie wynika z tego,że to polska firma i wykorzystuje polaków, to holendrzy są pracoholkami,ustalają chore normy pracy w oparciu o rekord czasowy, w jaki daną czynność można wykonać i staje się ona obowiązująca.
2.Opinie o firmie, dla której pracowałem poprzednio, to jest złodzieje, oszuści, wynikała z tego,że hotel mylił się w godzinach, przesyłał złe informacje a firma źle je rozliczała.
W każdej chwili telefonicznie lub meilowo można było sprawę rozwiązać, byle od razu, nie np. 4 miesiące wstecz.
3.Ogólnie to jeśli posiadasz biegle angielski i holenderski, jesteś lekarzem,specjalistą IT i inne nie szyukasz pracy w magazynach czy sprzątaniu. Jeśli jesteś miernotką, bez specjalnego doświadczenia, języka i kwalifikacji,to już lepiej szukaj pracy w polsce w szeroko pojętych służbach mundurowych ( z całym szacunkiem do ich pracy) lub innych prostych typu ochrona ,jeśli nie chce się pracować i siedź w polsce.....
4. Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień. Ile ludzi było tak spalonych (wiadomo holandia) ,że nie "trybili" co się do nich mówi? Słyszałem też opowieść o dziewczynie ,która przyjechała do NH, pierwsze, po przybyciu do mieszkania położyła walizkę i powiedziała..."nnie wiem czy dobrze zrobiłam przyjeżdżając tu. Po 10 minutach zaczęła isę rozpakowywać i w połowie stwierdziła...nie wiem czy dobrze zrobiłam. Nagle zaczęła się pakować i tego samego dnia wróciła. Przypadek autenetyczny opowiedziant przez mojego koordynatora. I potem tacy ludzie ...zasuwają opiniami na forach.
Cieszy mnie to,że Firma T&S dementuje opinie o pleśni w domkach, mam nadzieję ,że to prawda.
Jedyny morał to nie wybierać oferty na tzw. skoczka. Zero stabilności,życia, itp.
Mam tylko jedno pytanie:
czy w miejscach pracy znajdują isę tzw. kantnyny gdize można zjeść normalne, gotowane jedzenie Nie wyobrażam sobie po 8-12g pracy iść do sklepu ( jeśli jest on po drodze) i dla relaksu gotować obiad, zmywać naczynia, zwłaszcza,że pracę można skończyć np. o 3 rano. Nie wyobrażam sobie również "jechać" miesiącami na kanapkach, konserwach, zwłaszcza jedzenie w holandii jest syfem ( kto był ten, wie). Dziękuję,być może zgodnie z telefonem do firmy będzie możliwość wyjazdu do magazynu logistycznego. pozdro z Krakowa
przyszły pracownik T&S

Postprzez aktualna pracownica T&S » 18 Lip 2013, 14:11

przyszły pracownik T&S napisał(a):

> Mam tylko jedno pytanie:
> czy w miejscach pracy znajdują isę tzw. kantnyny gdize można zjeść
> normalne, gotowane jedzenie Nie wyobrażam sobie po 8-12g pracy iść do
> sklepu ( jeśli jest on po drodze) i dla relaksu gotować obiad, zmywać
> naczynia, zwłaszcza,że pracę można skończyć np. o 3 rano. Nie wyobrażam
> sobie również "jechać" miesiącami na kanapkach, konserwach,
> zwłaszcza jedzenie w holandii jest syfem ( kto był ten, wie). Dziękuję,być
> może zgodnie z telefonem do firmy będzie możliwość wyjazdu do magazynu
> logistycznego. pozdro z Krakowa

Kolego, pleśń w domkach (na Droomgaardzie) była i jest, watpie by się coś zmieniło,
Sa miejsca pracy z kantynami gdzie obiad kupisz, sa tez takie gdzie go nie dostaniesz.
Co do sklepu..hehe..jak nie masz pochytanego kontaktu z jakims włascicielem samochodu...dla relaksu biegasz 3km w jedna i 3 km w druga strone z workiem ziemniakow na plecach.
Pozdrawiam.
aktualna pracownica T&S

Postprzez wkurzona » 25 Lip 2013, 12:57

Moja lista zażaleń do T&S jest jak nie kończąca się opowieść. I pomijam tu beznadziejny stan domków, możliwość zrobienie prania za fortunę, trzymania ludzi bez pracy tylko po to, żeby zdzierać z nich opłaty za lokum, opiekunów którzy maja cie totalnie gdzieś i traktują jak zło konieczne itp. Wierzcie mogłabym pisać godzinami.
Pracowałam dla T&S przez krotki czas. Na szczęście już od dwóch miesięcy jestem w Polsce. I pewnie mogłabym o tym szybko zapomnieć, gdyby nie fakt - ze firma ta nadal zalega mi z wypłatami. Telefony i e-maile nic nie dają. Solarisa dostałam po miesiącu i to z wielkim trudem. Oczywiście z błędami. No chyba, ze to nie błąd i pracowałam za 2 euro za godzinę. Zaliczka nie wypłacona- jednak uwzględniona, w solarisie, ze ja otrzymałam. Paranoja!!!!

Przez trzy lata pracowałam dla trzech innych agencji i wiem co mowie, jeśli chodzi o rzetelność T&S
wkurzona

Postprzez Lili » 15 Sie 2013, 08:17

Dziękuje za szczerych ludzi wypowiadających się, wasze opinie pomogły mi podjąć decyzjię o wyjezdzie z ta firma. Czyli nie jadę. Ja już byłam w podobnym bagnie ale gorszym.
:) linki warto obejrzeć i przeczytać zamieszczone w nich informacjię. :)
Lili

Postprzez byly pracownik » 22 Sie 2013, 11:02

t&s to bagno nie jedzcie przez ta firme,ja wrocilam do polski z minusem w ciagu dwoch tygodni mialam 19 godzin to jakis zart.Zawsze bylam przygotowana do pracy znam dobrze angielski to nie pomaga.ludzie sa caly czas oszukiwani'na koniec mies.okazuje sie po ciezkiej pracy ze jestes im dluzny 50 euro albo zarabiasz 50 centow.ktos jesli ma juz stala prace to dostaje 500 euro to tyle samo co w polsce wiec po co wyjezdzac-zaniedlugo na youtubie zamieszcze filmik gdzie zobaczycie ile ludzi kluci sie o pieniadze i jak wyglada dzien wyplaty, nie wierzcie milym pania w pl w biurze ze planistka da wam godzina to bzdura.na miejscu ci powiedza ze to agencja pracy tymczasowej wiec pracy nie ma.koordynatorki nie odbieraja tel.chcialam zarobic na studia a wyszlo fatalnie.ts powinien zmienic nazwe z agencji pracy na biuro podrozy'bo z 200 osob na dromgardzie pracuje 60.
byly pracownik

Postprzez kkk » 23 Sie 2013, 10:09

Witam
Pracował ktoś dla nich przy inwentaryzacjach?
Jak wygląda wypowiedzenie im umowy?
kkk

Postprzez TnS Group Polska » 23 Sie 2013, 11:05

> Mam tylko jedno pytanie:
> czy w miejscach pracy znajdują isę tzw. kantnyny gdize można zjeść
> normalne, gotowane jedzenie Nie wyobrażam sobie po 8-12g pracy iść do
> sklepu ( jeśli jest on po drodze) i dla relaksu gotować obiad, zmywać
> naczynia, zwłaszcza,że pracę można skończyć np. o 3 rano. Nie wyobrażam
> sobie również "jechać" miesiącami na kanapkach, konserwach,
> zwłaszcza jedzenie w holandii jest syfem ( kto był ten, wie). Dziękuję,być
> może zgodnie z telefonem do firmy będzie możliwość wyjazdu do magazynu
> logistycznego. pozdro z Krakowa

Dziękujemy za rozsądne spojrzenie nt. forów. Odpowiadamy na Pańskie pytanie:
Wszystkie zakłady pracy mają swoje kantyny lub pomieszczenia socjalne. Problem może być jedynie w przypadku pracy np. w sadzie:) Domki, które wynajmujemy (być może to Pana też interesuje) mają podstawowe wyposażenie, ale warto pamiętać o zabraniu podstawowych narzędzi jak sztućce i kubki. Firma Langhstraet Recreative z którą współpracujemy, udostępnia domki 2-6 osobowe. Zapraszamy do rejestracji na naszej stronie internetowej i śledzenia ofert, które zmieniają się co tydzień. Pozdrawiamy z Opola:)
TnS Group Polska

Postprzez Były pracownik 2013 » 04 Wrz 2013, 22:09

Wypowiedzenie? jestes na fazie A wiec mozesz dac im dac z dnia na dzien.i oni oczywiscie tobie rozniez moga dac.:)
Były pracownik 2013

Postprzez TnS Group » 30 Wrz 2013, 11:59

Były pracownik 2013 napisał(a):
> Wypowiedzenie? jestes na fazie A wiec mozesz dac im dac z dnia na dzien.i
> oni oczywiscie tobie rozniez moga dac.:)

Oczywiście może zdarzyć się, że ktoś chce lub musi z różnych przyczyn zrezygnować wcześniej z pracy. Decyzję musi jednak poprzedzić wypowiedzenie, które pomoże napisać opiekun. Terminy wypowiedzeń reguluje welcome book oraz inne dokumenty, jakie dostaje każda osoba przy zawieraniu umowy. Co ważne, w czasie trwania okresu próbnego, zarówno pracodawca, jak i pracownik mają prawo rozwiązać umowę o pracę tymczasową natychmiast, bez zastosowania obowiązujących zasad dotyczących wypowiedzenia.
Co w wypadku gdy umowa wygasa, a pracownik chce zostać w Holandii na dłużej? Otóż pracodawca sam może przedłużyć Waszą umowę, jeśli jednak nie może tego zrobić, przerzucamy go na stanowisko „skoczka”. Dana osoba pracuje wówczas w zakładzie, w którym będzie akurat na nią zapotrzebowanie. W razie dalszych pytań prosimy o kontakt. Pozdrawiamy! Zespół TnS Group
TnS Group

PoprzedniaNastępna

Wróć do Opinie o pracodawcach