T&S Group - Opole

Znajdziesz tutaj prawdziwe i rzetelne opinie o pracodawcach

Re: T&S Group - Opole

Postprzez TnS Group Polska » 23 Sie 2013, 11:05

> Mam tylko jedno pytanie:
> czy w miejscach pracy znajdują isę tzw. kantnyny gdize można zjeść
> normalne, gotowane jedzenie Nie wyobrażam sobie po 8-12g pracy iść do
> sklepu ( jeśli jest on po drodze) i dla relaksu gotować obiad, zmywać
> naczynia, zwłaszcza,że pracę można skończyć np. o 3 rano. Nie wyobrażam
> sobie również "jechać" miesiącami na kanapkach, konserwach,
> zwłaszcza jedzenie w holandii jest syfem ( kto był ten, wie). Dziękuję,być
> może zgodnie z telefonem do firmy będzie możliwość wyjazdu do magazynu
> logistycznego. pozdro z Krakowa

Dziękujemy za rozsądne spojrzenie nt. forów. Odpowiadamy na Pańskie pytanie:
Wszystkie zakłady pracy mają swoje kantyny lub pomieszczenia socjalne. Problem może być jedynie w przypadku pracy np. w sadzie:) Domki, które wynajmujemy (być może to Pana też interesuje) mają podstawowe wyposażenie, ale warto pamiętać o zabraniu podstawowych narzędzi jak sztućce i kubki. Firma Langhstraet Recreative z którą współpracujemy, udostępnia domki 2-6 osobowe. Zapraszamy do rejestracji na naszej stronie internetowej i śledzenia ofert, które zmieniają się co tydzień. Pozdrawiamy z Opola:)
TnS Group Polska

Postprzez Były pracownik 2013 » 04 Wrz 2013, 22:09

Wypowiedzenie? jestes na fazie A wiec mozesz dac im dac z dnia na dzien.i oni oczywiscie tobie rozniez moga dac.:)
Były pracownik 2013

Postprzez TnS Group » 30 Wrz 2013, 11:59

Były pracownik 2013 napisał(a):
> Wypowiedzenie? jestes na fazie A wiec mozesz dac im dac z dnia na dzien.i
> oni oczywiscie tobie rozniez moga dac.:)

Oczywiście może zdarzyć się, że ktoś chce lub musi z różnych przyczyn zrezygnować wcześniej z pracy. Decyzję musi jednak poprzedzić wypowiedzenie, które pomoże napisać opiekun. Terminy wypowiedzeń reguluje welcome book oraz inne dokumenty, jakie dostaje każda osoba przy zawieraniu umowy. Co ważne, w czasie trwania okresu próbnego, zarówno pracodawca, jak i pracownik mają prawo rozwiązać umowę o pracę tymczasową natychmiast, bez zastosowania obowiązujących zasad dotyczących wypowiedzenia.
Co w wypadku gdy umowa wygasa, a pracownik chce zostać w Holandii na dłużej? Otóż pracodawca sam może przedłużyć Waszą umowę, jeśli jednak nie może tego zrobić, przerzucamy go na stanowisko „skoczka”. Dana osoba pracuje wówczas w zakładzie, w którym będzie akurat na nią zapotrzebowanie. W razie dalszych pytań prosimy o kontakt. Pozdrawiamy! Zespół TnS Group
TnS Group

Postprzez TnS Group Polska » 23 Paź 2013, 15:34

> Pracowałam dla T&S przez krotki czas. Na szczęście już od dwóch
> miesięcy jestem w Polsce. I pewnie mogłabym o tym szybko zapomnieć, gdyby
> nie fakt - ze firma ta nadal zalega mi z wypłatami. Telefony i e-maile nic
> nie dają. Solarisa dostałam po miesiącu i to z wielkim trudem. Oczywiście z
> błędami. No chyba, ze to nie błąd i pracowałam za 2 euro za godzinę.
> Zaliczka nie wypłacona- jednak uwzględniona, w solarisie, ze ja otrzymałam.
> Paranoja!!!!
Jeśli faktycznie popełniono błąd, przepraszamy. Mamy nadzieję, że sprawa dawno jest już załatwiona. Bardzo rzadko zdarzają się podobne sytuacje. Pensje wypłacane są regularnie, informujemy kandydata o systemie wypłat jeszcze przed wyjazdem z Polski (harmonogram otrzymuje każdy wyjeżdżający). Wynagrodzenie wypłacamy co 4 tygodnie – przy czym na poczet tego wynagrodzenia pracodawca wypłaca cotygodniowe zaliczki. Dzieje się to już po potrąceniu wszelkich kosztów (np. zakwaterowanie czy dojazdy). Być może Pani problem wiązał się z brakiem numeru SOFI (taki holenderski numer NIP)? Osoby wyjeżdżające do Holandii po raz pierwszy muszą zwykle na niego czekać 2-3 tygodnie, a w wakacje nawet dłużej. Do czasu wydania numeru przez urząd, pracownik dostaje tylko zaliczki. Potem jednak wszystko zostaje natychmiast uregulowane. Przypominamy, że stawki godzinowe są zgodne z holenderskimi normami. Pozdrawiamy serdecznie
TnS Group Polska

Postprzez były pracownik » 08 Lis 2013, 12:28

ODPOWIEDZ NA :

Oczywiście może zdarzyć się, że ktoś chce lub musi z różnych przyczyn zrezygnować wcześniej z pracy. Decyzję musi jednak poprzedzić wypowiedzenie, które pomoże napisać opiekun. Terminy wypowiedzeń reguluje welcome book oraz inne dokumenty, jakie dostaje każda osoba przy zawieraniu umowy. Co ważne, w czasie trwania okresu próbnego, zarówno pracodawca, jak i pracownik mają prawo rozwiązać umowę o pracę tymczasową natychmiast, bez zastosowania obowiązujących zasad dotyczących wypowiedzenia.
Co w wypadku gdy umowa wygasa, a pracownik chce zostać w Holandii na dłużej? Otóż pracodawca sam może przedłużyć Waszą umowę, jeśli jednak nie może tego zrobić, przerzucamy go na stanowisko „skoczka”. Dana osoba pracuje wówczas w zakładzie, w którym będzie akurat na nią zapotrzebowanie. W razie dalszych pytań prosimy o kontakt. Pozdrawiamy! Zespół TnS Group.

ODP.

OCZYWIŚCIE ZE każdy wyjeżdża z waszego powodu !!! bo jak nie dostaje wypłat albo 2 euro to jak ma tam zostać??? Nie ma przypadku ze pracownik chce tam zostać , no ewentualnie ci kryminaliści którzy nie mogą wrócic do Polski to tak bo im to na rękę z maja dach nad głową.
były pracownik

Postprzez T&S Group » 21 Lis 2013, 11:19

Dzień dobry. Pieniądze wypłacane są regularnie - nie jest możliwe, by ktoś po prostu nie otrzymał zapłaty za swoją pracę. Jeśli rzeczywiście coś takiego miało miejsce, prosimy o telefon do naszego biura w Opolu (77 456 16 05). Dla ciekawych, podajemy za welcome book (dostępny dla każdego wyjeżdżającego z T&S-em) jak wygląda system zaliczek i wypłat.
Otóż po zakończeniu każdego tygodnia pracodawca płaci zaliczkę. Dlatego ważne jest aby pracownik co tydzień, w określonym czasie, dostarczał pracodawcy kartę ewidencji czasu pracy. Zaliczka jest przelewana pod koniec tygodnia (w czwartek lub w piątek). Wysokość zaliczki jest uzależniona od ilości przepracowanych godzin w poprzedzającym ją tygodniu.
Wynagrodzenie natomiast jest wypłacane co cztery tygodnie po odliczeniu obowiązkowych, określonych prawem składek i ustalonych potrąceń, wliczając w to nałożone grzywny i uprzednio wypłacone zaliczki, na rachunek bankowy lub rachunek giro w Holandii wskazany przez pracownika.
Zapewniamy też, że stawki płacone przez T&S są zgodne z holenderskimi normami. Nasza agencja zarejestrowana jest w Krajowym Rejestrze Podmiotów Gospodarczych w Opolu i posiada niezbędne certyfikaty Ministerstwa Gospodarki, Pracy i Polityki Społecznej. W razie pytań najlepiej dzwonić bezpośrednio do biura. Pozdrawiamy!
T&S Group

Postprzez A » 04 Gru 2013, 17:03

Oczywiście pieniądze są wypłacane regularnie co tydzień w formie zaliczek,ale najpierw trzeba na to zapracować,w większości wygląda to tak,że czeka sie na maila taka loteria albo idziesz albo nie.Zazwyczaj godzin jest koło 20 tygodniowo a nie tak jak obiecują w Opolu to ledwo wystarcza na domek.Człowiek zaczyna się domagać pracy wtedy dopiero jest pod górę koordynatorka zwala winę na firmę w której się pracuję,chociaż wiadomo że firma nie ma nic do tego oni tylko zamawiają jakąś ilość osób których potrzebują na produkcję i tyle.Nikt nic nie wie,w Opolu robią z człowieka durnia udają ,że nic nie wiedzą o obiecywanych 40 godzinach pracy,masakra,nie polecam nikomu.
A

Postprzez D » 04 Gru 2013, 21:19

Hej możesz powiedzieć gdzie pracujesz i jak długo już tam siedzisz? Rozumiem że robisz jako skoczek ... 20 godzin pracy to masakra - wiadomo :/ a sam chcialbym pojechać ale prawie napewno nie jako skoczek (a wyslali mi wiadomość że mogę jechać w weekend na skoczka) ! Nie mam czasu na taką niepewność 20 dadzą czy 25 godzin ... szkoda wogle wszystkiego na takie coś :P
D

Postprzez T&S Group » 27 Gru 2013, 12:00

D napisał(a):
> Hej możesz powiedzieć gdzie pracujesz i jak długo już tam siedzisz?
> Rozumiem że robisz jako skoczek ... 20 godzin pracy to masakra - wiadomo :/
> a sam chcialbym pojechać ale prawie napewno nie jako skoczek (a wyslali mi
> wiadomość że mogę jechać w weekend na skoczka) ! Nie mam czasu na taką
> niepewność 20 dadzą czy 25 godzin ... szkoda wogle wszystkiego na takie coś
> :P
Dzień dobry. Niestety na rynku pracy tymczasowej pewności nigdy mieć nie można. Taka jego specyfika. Zwykle jednak, gdy tylko kandydat jest chętny do pracy, godziny się znajdą. Teraz w okresie świąteczno-noworocznym zapotrzebowanie na pracowników z Polski jest bardzo duże i na brak zajęcia narzekać nie można. Jeśli ma Pan odpowiednie kwalifikacje to warto spróbować pracy jako np. technik elektryk, technik E/M/P lub operator wózka widłowego. Są to prace pewne, przynajmniej na pół roku, w dodatku z możliwością przedłużenia. Zapraszamy na naszą stronę, może znajdzie Pan coś dla siebie. Pozdrawiamy serdecznie
T&S Group

Postprzez mario » 06 Lut 2014, 21:00

witam mam 35 lat uprawninia na wozki suwnice z dwoch poziomow ponadpodstawowe uprawnienia spawalnicze i nr sofii.jaka stawke netto otrzymam jako wozkowy a jaka w odlewni aluminium.to chyba zadna tajemnica?
mario

PoprzedniaNastępna

Wróć do Opinie o pracodawcach