Zajmowałem się szeroko pojętym marketingiem, byłem kierownikiem działu. Założeniem firmy jest rozwój, ja zacząłem jako asystent, więc przeszedłem kilka szczebli by osiągnąć tak wysokie stanowisko.
Firma wspiera młodych i zdolnych, ale to też wszystko zależy od osoby z którą się współpracuje. Zdarzyło mi się kilkakrotnie ponieść konsekwencje, których przyczyną były trudne relacje z działami współpracującymi. To jest uzależnione od tego z kim się w pracy trzymasz. Czasami brakowało czasu, bo projekt został za późno przekazany, w tedy pracowałem pod presją czasu i chodziłem zdenerwowany.
Uogólniając pracowało mi się dobrze i mile wspominam tę firmę - z doświadczeń jakie wyniosłem, udało mi się rozkręcić własny biznes.
Szefostwo stworzyło dobrze prosperującą firmę, która szanuje i dba o swoich pracowników.
Na święta zawsze były premie, niewielkie ale to zawsze coś.
Przez to, że mam własną działalność gospodarczą nie narzekałem, ale pracownicy nie byli zadowoleni z umów na zlecenie (lub o dzieło bo i takie się zdarzały).
Wiem, że wspierani są nawet Ci najniżej postawieni pracownicy, w ABC Sp. z o.o. było mnóstwo szkoleń (minimum jedno na miesiąc dla jakiegoś działu, ew. cc miało zawsze jedno w miesiącu)
Firma ABC Sp. z o.o. to firma outsourcingowa współpracująca z wieloma polskimi jak i zagranicznymi firmami.
Dostarczają wszechstronne usługi związane z rozwiązaniami IT, korespondencją masową, wysyłką i dystrybucją produktów oferowanych przez zleceniodawców, telefoniczną obsługą klientów w wielu językach (cc), ale także usługami finansowymi takimi jak faktoring i windykacja.