ABC Sp. z o.o.

Znajdziesz tutaj prawdziwe i rzetelne opinie o pracodawcach

ABC Sp. z o.o.

Postprzez Marek B. » 28 Lis 2013, 20:59

Zajmowałem się szeroko pojętym marketingiem, byłem kierownikiem działu. Założeniem firmy jest rozwój, ja zacząłem jako asystent, więc przeszedłem kilka szczebli by osiągnąć tak wysokie stanowisko.

Firma wspiera młodych i zdolnych, ale to też wszystko zależy od osoby z którą się współpracuje. Zdarzyło mi się kilkakrotnie ponieść konsekwencje, których przyczyną były trudne relacje z działami współpracującymi. To jest uzależnione od tego z kim się w pracy trzymasz. Czasami brakowało czasu, bo projekt został za późno przekazany, w tedy pracowałem pod presją czasu i chodziłem zdenerwowany.
Uogólniając pracowało mi się dobrze i mile wspominam tę firmę - z doświadczeń jakie wyniosłem, udało mi się rozkręcić własny biznes.

Szefostwo stworzyło dobrze prosperującą firmę, która szanuje i dba o swoich pracowników.
Na święta zawsze były premie, niewielkie ale to zawsze coś.
Przez to, że mam własną działalność gospodarczą nie narzekałem, ale pracownicy nie byli zadowoleni z umów na zlecenie (lub o dzieło bo i takie się zdarzały).

Wiem, że wspierani są nawet Ci najniżej postawieni pracownicy, w ABC Sp. z o.o. było mnóstwo szkoleń (minimum jedno na miesiąc dla jakiegoś działu, ew. cc miało zawsze jedno w miesiącu)

Firma ABC Sp. z o.o. to firma outsourcingowa współpracująca z wieloma polskimi jak i zagranicznymi firmami.
Dostarczają wszechstronne usługi związane z rozwiązaniami IT, korespondencją masową, wysyłką i dystrybucją produktów oferowanych przez zleceniodawców, telefoniczną obsługą klientów w wielu językach (cc), ale także usługami finansowymi takimi jak faktoring i windykacja.
Marek B.

Re: ABC Sp. z o.o.

Postprzez zo5ka » 28 Lis 2013, 21:25

Ja kilka dni temu miałam rozmowę, dziś miałam pierwszy dzień próbny i zostałam oficjalnie przyjęta.

Szukam opinii o ABC Sp. z o.o. jako pracodawcy, a Twoja jest bardzo przydatna.

Co mogę powiedzieć po tak krótkim czasie, faktycznie dużo młodych ludzi i miła atmosfera pracy. Ładne i czyste biuro, nowy sprzęt.
Na razie nie miałam szkolenia, ale manager mojego działu wdrążył mnie w procedury obowiązujące w firmie i od razu w projekt, który aktualnie jest realizowany.
Potwierdzam, że firma współpracuje z zagranicznymi firmami (właśnie dla takiej firmy jest projekt). Obowiązuje mnie tajemnica (na wstępie podpisuje się mnóstwo dokumentów m.in. o zachowaniu tajemnicy - jakby się czegoś bali?), ale mogę powiedzieć, że zdziwiłam się jak się okazało, że nie znając firmy już ją w życiu kilka razy spotkałam.

Może i mi się uda tak awansować i zostanę CEO ABC Sp. z o.o. hahaha ;)
zo5ka

Postprzez Diabeleski » 29 Lis 2013, 06:40

Pracowałem tam.
ABC Sp. z o.o. to firma jak każda inna. Spoko praca była!
Diabeleski

Postprzez Gość » 19 Lip 2017, 00:48

Jeżeli komukolwiek zależy na karierze w firmie o kontaktach międzynarodowych to polecam właśnie ABC Sp. z o.o.
Jednak jeżeli nie umiesz pracować pod presją to przemyśl swój wybór. Dodam, że nie ma co się obawiać braku doświadczenia przy starcie np. do działu IT gdy nie znasz takich pojęć budowa sieci LAN, adresacja IP, protokół TCP. Wszystkiego Cię tam nauczą, tak jak ktoś wspomniał wyżej - ABC Sp. z o.o. stawia na rozwój, dlatego dla nowych pracowników zawsze są szkolenia wdrążające w pracę.
Gorzej jak trafisz na osobę koordynującą niezbyt chętną do uczenia...

Ostatnio podbity przez Anonymous, 19 Lip 2017, 00:48
Gość

Wróć do Opinie o pracodawcach